Mistanken handler om vold

En ansat

Gør følgende som leder

Tal ikke med forældrene eller stedforældrene om mistanken. Afvent koordinering fra myndighed/familierådgiver
  • Tag kontakt til din nærmeste chef eller til det koordinerende team
  • Informér det pågældende barns forældre. Orienteringen skal koordineres med politiet samt Børn & Familie (for børn/unge 0 – 14 år) eller Ungeenheden (for unge 15 – 17 år)
  • Da der er tale om en personalesag, skal du (i samarbejde med chefen og HR) vurdere, om og hvornår det er relevant at orientere øvrige ansatte, forældregruppe, bestyrelse mv
  • Der er skærpet tavshedspligt om den pågældende medarbejder og sagen i øvrigt
  • Fasthold en normal hverdag for barnet/den unge med tryghed og forudsigelighed. Vær til rådighed for at lytte og give opmærksomhed
  • Vær opmærksom på behovet for støtte og omsorg til de involverede personer: Barnet og dets forældre, den ansatte, som viden eller mistanke er rettet mod og de øvrige ansatte, børn og forældre
Hvis du er i tvivl
Hvis du er i tvivl, kan du i arbejdstiden (man-ons 8.00 – 15.30, tors. 8.00 – 17.30 og fre. 8.00 – 12.30) kontakte dagvagttelefonen på tlf. 25 18 02 05 (for børn og unge mellem 0 – 14 år) eller på tlf. 25 18 21 11 (for unge mellem 15 – 17 år). Du kan også kontakte det koordinerende team.

Du har mulighed for at kontakte det koordinerende team

KOORDINERENDE TEAM
Det koordinerende team fungerer som et konsulentteam, der kan samles i særligt komplicerede sager, som kræver stor koordinering og planlægning mellem enheder og sektorer. Der er tale om sager, hvor der er brug for en koordineret handlingsplan for den indsats, der skal pågå. Det er myndigheden/familierådgiver, der indkalder ved behov.

Der er tale om et fast team, hvor der samtidig kan indkaldes for sagen relevante fagpersoner samt en repræsentant fra politiet ad hoc. Den leder, der indkalder temaet, vurderer samtidig, om der skal indkaldes ad hoc fagpersoner.

Hvad er det for nogle sager der skal i det koordinerende team::
– Sager med overgreb mellem børn
– Sager hvor SISO er involveret
– Sager med flere familier involveret

Medlemmer af det koordinerende team::
Leder af Børn og Familie, tlf. 25 18 00 49
Leder af Psykologisk Pædagogisk Center (PPC), tlf. 54 73 29 50
Leder af Sundhedsplejen, tlf. 25 18 00 43
Leder af Pædagogisk Forebyggelse og Indsats, tlf. 40 59 98 82
Leder af Unge og Uddannelse, tlf. 25 18 03 30

PRESSEHÅNDTERING
Ved enhver henvendelse fra pressen henvises til centerchef eller kommunikationsafdelingen.

Vi håber, at guiden gav dig den information, du havde brug for. Ellers kan du læse mere i Guldborgsund Kommunes fysiske handleguide. Du finder den fysiske handleguide her.

Værktøjet er i vid udstrækning baseret på JanusCenterets bekymringsbarometer. Du kan finde mere information om barometeret og JanusCenteret på www.januscentret.dk.

Børnehus Sjælland bistår kommunerne i region Sjælland med udredning i sager om overgreb mod børn og unge. Læs mere på boernehus-sjaelland.dk.